Zorgen voor wie zorgt

Zorg voor wie zorgt

Dat ons zorgsysteem gebreken heeft en zelf grondig ziek is, bewees de COVID19 crisis uitvoerig. Je kan erover zeuren, of je kan er iets aan doen.

Deze initiatieven DOEN er iets mee:

COACHING FOR HEROES (België)

Coaching for Heroes is een organisatie (vzw) opgericht om ondersteuning te bieden onder de vorm van coaching waar nodig en dit op momenten dat onze maatschappij geteisterd wordt door een ingrijpende crisis.  Momenteel richten zij zich op de COVID19 zorgverleners en hun entourage.

Ken je iemand die hier baat kan bij hebben? Deel de boodschap…Want zorgers zijn de laatste om zelf zorg te accepteren, terwijl zij niet kunnen zorgen voor anderen als ze niet aan zelfzorg doen.

Magaly De Smet MCC Coaching The Shift, Dorothee Willems, Veerle Dobbelaere en Philippe Bailleur zijn de initiatiefnemers. Zij kunnen alle hulp gebruiken, financiële en andere. Bekijk de video of check hun website.

Help zorgers zorgen…

COMPASSION FOR CARE (NL)

Waarom?

Ziel en zakelijkheid verbinden in de zorg is het doel van het Nederlandse Compassion for Care. Zij willen iedereen in de zorg bewust maken van de kracht van passie, bevlogenheid, zelfcompassie en compassie voor een duurzaam zorgmodel.

Ze willen mensen in de zorgsector, van de Raad van Bestuur tot en met de receptioniste, bewust maken van dat zij zelf de sleutel in handen hebben en vandaag al binnen hun eigen invloedssfeer die verandering in kunnen zetten.

Thema's

Zij dragen bij door te werken aan drie pijlers:

  1. community
  2. educatie
  3. onderzoek

Ze  verwoorden het in hun charter.

En kunnen alle steun gebruiken.

7 snelle zelfcompassiehacks

Klik hier voor 7 snelle zelfcompassiehacks voor zorgverleners.

Want veel tijd om te ademen krijgen zorgverleners niet in crisistijd, terwijl net zij dat vooral moeten blijven doen: ADEMEN.

Nuttige tips voor iedereen die wel ‘ns zorg draagt voor…ook voor jou wellicht.